keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Vaarallisia, vanhoja sanoja

Suuri ruotsalainen päivälehti kirjoitti Kanervan olleen sovinisti - tai tarkemmin sanoen hänen käytöstään sanottiin ennen sovinistiseksi. Niin tosiaan sanottiin. Jotkut sanoivat. Toiset eivät nähneet silloinkaan missään miesten naista alistavassa, halventavassa tai ylipäätään seksistisessä käytöksessä mitään moitittavaa, eikä heille sanaa sovinismi ollut olemassa.

Nykyään sovinismi-sanaa ei tosiaankaan käytetä. Hyvänen aika, sehän leimaa miehet, jotka kuitenkin oikeesti ovat ihan mukavia. Heillä nyt vain sattuu olemaan tapana vitsailla härskisti, taputella ja tytötellä naisia, varsinkin kauniita ja nuoria, jos itse jo vaarin ikään ovat ehtineet.

Heillä nyt vain sattuu olemaan tapana palkata hyvään virkaan mieluummin hyvä tyyppi, joka nyt vain sattuu olemaan mies. Hyväähän he kaikille tarkoittavat ja huumorimielellä ovat liikeellä, keventävät - ja naiset kun kerta kaikkiaan osaavat kopioida paremmin ja keittää ehdottomasti parempaa kahviakin. Mutta kun tiukkikset eivät suostu ymmärtämään.

Ei saisi käyttää feminismi-sanaakaan. Vain tiukkikset sitä käyttävät, ja kuka nyt tiukkis tahtoisi olla. Paljon mieluummin jokainen on hyvä jätkä sukupuoleen katsomatta, ainakin jos työelämän kilpailussa joutuu mukana olemaan.

Eipä käytetä solidaarisuus-sanaakaan. Sitä nyt ainakaan ei kannata näinä aikoina tuntea, johan siinä menettää ylenemismahdollisuutensa, uuden katumaasturin ja malediivienmatkat. Näinä aikoina kun enemmän on paremmin ja suuri on kaunista.

Ei kommentteja: