lauantai 20. lokakuuta 2012

Syysloman hankintoja



Talon rakentaminen on nyt siinä vaiheessa, ettei oikein tapahdu mitään.  Lattian täytyy kuivua jonkin aikaa, ennen kuin voi alkaa tehdä sisätöitä. Niinpä meilläkään ei ole siivoamista, mitä onkin riittänyt koko syksyksi, jokaiseksi viikonlopuksi.  Pian sitä taas riittää, ja sitä ennen kantamista oikein urakalla.  Torstaina tuodaan sisäseinien levyt ja muut tarveaineet.  Ne on saatava pikapikaa sisälle taloon. Totisesti täytyy toivoa, ettei torstai-iltapäivänä ja -iltana sada.

Tänään oli ajatus maalata räystäslaudat ennen kuin asennetaan kourut ja syöksytorvet, mutta Rauta-Otran maaliosastolla vakuutuimme, ettei kannata.  On aivan liian kosteaa ja laudatkin ovat kosteat pitkien sateiden jäljiltä.  Paraikaa kyllä paistaa kauniisti.  Taidetaan siirtää kaikkki muut kattotyöt kuin piippuhommat kevättalveen, jotta saamme maalaukset tehtyä kuivassa säässä.

Niinpä siivosimme kotipihan.


 Syyslomalla on ollut aikaa miettiä vähän kauemmaksikin.  Kun sattui silmiin hyvä tarjous, valitsimme keittiöön tulevat koneet.


Keittiön kalusteet olemme ostaneet jo puoli vuotta sitten, ennen kuin  talon piirustuksetkaan olivat lopullisesti valmiit.  Keittiöstä tulee paras, mitä minulla on koskaan ollut. Siltä ainakin nyt tuntuu.  Huhtikuussa sen sitten näkee.

j.k. Linkin kuvassa ei ole täsmälleen meidän keittiön kalusteet: malli on oikea, väri ei.

2 kommenttia:

Hanneles bokparadis kirjoitti...

joskus tarvitaan uudet koneet

Leila kirjoitti...

Hannele, uuteen taloon uudet koneet. Ne ovat huhtikuulle asti tehtaalla ja varastossa. Keittiöstä vasta mielikuvat.