tiistai 16. lokakuuta 2012

Kuraa ja kiiltoa

Sunnuntaina ahersimme muovien ja nitojan kanssa kädet kohmeessa.  Alakerran ikkunat ja ovet piti peittää huolellisesti ennen lattiavalua.  Varovasti astelimme lattialämmitysputkien välitse ikkunalta toiselle.  M. jatkoi tontilla vielä illalla ja kasasi yhden jätekuorman styroxista ja valumuottilautojen jämistä.

Ylemmästä kuvasta näkyy myös isoin tähän mennessä syntynyt ongelma: jakotukin paikka.  LVI-sopimusta tehdessä oli sovittu, että jakotukki tulee portaiden alle rakennettavaan komeroon, missä se olisi helposti tarvittaessa tavoitettavissa mutta ei kuitenkaan minkään muun tiellä.  Asentajat eivät kuitenkaan joko tienneet tai muistaneet sopimustamme, ja tukki oli sijoitettu eteisen ja keittiön välisen seinän ja eteiseen tulevan kaapiston rajaan.  Nyt se vie tilaa kaapilta, johon olemme tilanneet koreja.  Kun väliseinää rakennetaan, käy selväksi, joudummeko muuttamaan kaappisuunnitelmia.  Harmittaa, sillä alkuperäinen suunnitelma oli niin näppärä.

Alakuvassa näkyy takan paikka tummana raudoitettuna alueena. Sen yläpuolella kiekuralla on yläkerran lattialämmitysputket.


Tänään piti alkaa lattiavalu heti seitsemän jälkeen.  Menimme Mäntymäelle vähän ennen kahdeksaa, ja kadulla olikin jo betoniauto.  Talossa paloivat valot ja valutyöt olivat täydessä käynnissä.







Jonkin aikaa seurasimme valutyötä ennen kuin lähdimme töihin.

Iltapäivällä tulimme uudelleen Mäntymäelle ja valu oli valmistunut.  Lattiat kiilsivät tuoreuttaan ja valun jälki näyttää tasaiselta.  Tasaisuus selviää, kun tulee aika asentaa parketti.  Hioa lattia joka tapauksessa täytyy ennen sitä.

Huomenna voimme kenties jo kävellä lattialla, vaikka täydellinen kuivuminen vaatii viikkoja.






















Samalla valettiin myös piha- ja rajamuurien anturat.  Kumpikin muuri kohoaa yli metrin korkeuteen.  Valitsimme tänään muurikivet: tummanharmaata Muurikkoa.

Myös autotalli ja -katos saivat lattiansa.  Autotalli levytetään ensimmäisenä, että saamme siihen ovet.  Ensi kuussa meillä on kenties jo lukittava varasto ja voimme turvallisin mielin  säilyttää talvikeleilläkin tavaraa tontilla. Takka on seuraava iso työvaihe, joka alkaa siitä, että kirvesmies Kukkola muuraa sen taustan. Takka muurataan viikolla 45.



Ei kommentteja: