perjantai 26. lokakuuta 2012

Seiniä päin

Yläkertaan vedettiin eilen puukuitulevyn päälle lattialämmitysputket.  Lattialevyn päälle tulee laudoitus, jonka välissä putket kulkevat.  Niiden alle ja väleihin asennetaan lämmönluovutuslevy.  Tässä vaiheessa yläkerta on erityisen ufo, kun kiiltoa on sekä lattiassa että seinissä.

Lämmitysputkien päälle tuleva lattialevy on erikoiskovaa kipsilevyä, ja sen päälle aikanaan asennetaan parketti. Puukuitulevy lepää välipohjavasojen päällä ja eristeeksi välipohjaan tulee 300 mm puhallusvillaa.Aikamoista askartelua on varsinkin juuri tämä vaihe, jossa jokainen lauta on erikseen asennettava oikeaan paikkaan ja putken kiertäessä vielä muotoiltava.  Mutta tällä tavalla lämmityksestä tulee tasainen ja turvallinen.


Tänä aamuna pidimme työmaalla palaveria siitä, miten työt etenevät.  Kuvassa mitataan eteisen ja keittiön välistä seinää ja suunnitellaan jakotukin sijoitusta eteisen komeroon. Paikalla oli meidän lisäksemme pääsuunnittelija, kirvesmies ja LVI-urakoitsija.  Rakentaminen on ammattilaisten tiimityötä, jossa me rakennuttajat olemme aktiivisesti mukana tekemässä päätöksiä.  Mutta ammattilaisiin meidän on luotettava. 


Alakerta on jo alkanut rakentua seiniä päin.   Tekninen tila on irronnut muusta alakerrasta väliseinien taakse.  Makuuhuoneen väliseinän tukipuut ovat jo paikoillaan, ja oviaukko on näkyvissä.  Makuuhuoneen takaosaan tulee vaatehuone. Eteisessä on nähtävissä WC:n seinän alaohjauspuut.


Ensi viikolla saadaan taloon lämmintä, kun ensin tuodaan viikonlopuksi lämmityspuhaltimet.  Kunhan teknisen tilan seinät  on eristetty, levytetty valmiiksi ja maalattu, saadaan asennettua maalämpöpumppu paikoilleen.  Sitten lattialämmitys voidaan kytkeä päälle, aluksi pienelle ja lopulta lämmittämään taloa.  Jo on aikakin, sillä aamulla oli lumi maassa ja pakkasta pari astetta. Kylmä on Jukka Kukkolan työmaa vielä muutaman päivän.

Ei kommentteja: