maanantai 8. lokakuuta 2012

Ja takaisin ulos


Siivousurakoita riittää joka viikonlopuksi.  Viime viikonloppuna piti saada piha raivatuksi kaikesta lauta- ja levyjätteestä, jotta tänään päästiin tekemään pihan tasoituksia ja kaivamaan kuoppia muurien anturoita varten.  Työtä oli taas useammaksi tunniksi kuin oletimme, vaikka meitä oli väliin kolmekin - minä tosin en juuri ehtinyt siivoushommiin, kun oli pakko keskittyä jakson taitteen koulutöihin.  M. kera poikansa raivasi, säkitti, kasasi ja kuivasi.  Satoi, satoi ja satoi.  Muutama kuivakin hetki onneksi oli, niin että saatiin kevytpeitteet kuivamaan kivien päälle.






Sisällä työt ovat edenneet vinhaa vauhtia.  Kirvesmies on peittänyt lattian styroxilla, levittänyt ja kiinnittänyt betoniraudat paikoilleen ja huolehtinut oikeaan aikaan LVI-asentajan työmaalle asentamaan vesi- ja lattialämmitysputket paikoilleen.  Ne ovat ilmestyneet lattialle tänään.  Siistiä on työn jälki!

Lämmitysputket piti käydä tarkastamassa lähempää, mutta joka kohta lattiasta lämpiää, niin kuin tarkoitus on.  Myös komeroiden alle tulee lämmin lattia, niin että saamme kengät ja ulkovaatteet helposti kuivaksi.









Pihaakin rakennettiin tänään.  Mikko Ojala toi taas kaivurinsa tontille ja kaivoi autotallin ja keittiön terassin väliin tulevaa muuria varten kuopan, johon loppuviikosta valetaan antura.  Kuoppa on syvä, vaikkei kuvasta sitä pystykään havaitsemaan.

Samalla Mikko Ojala tasoitti oleskelupiha-alueen valmiiksi, niin että talvi saa painaa maat tiiviiksi ja keväällä pääsemme rakentamaan pihaa valmiiseen pohjaan.  








Kadulta on loiva nousu sekä autotallille että  -katokselle.  Katoksen vieressä tulevat kulkemaan varsin leveät portaat niin pääovelle kuin keittiön terassillekin.  Kaareva muuri rajaa ylä- ja alapihan toisistaan.  Vielä on mietinnässä, millaista kiveä muurit ja portaat tulevat olemaan.  Onneksi kaikkea ei tarvitse päättää kerralla!



Ei kommentteja: