lauantai 1. syyskuuta 2012

Ikkunat paikoillaan







Näissä kuvissa on talo kierretty etupihalta talon taitse terassipihalle ja takaisin sisääntulopihalle.  Loppuviikolla Taloteko asensi ikkunat.  Kovasti enemmän talo saa ilmettä, kun aukkoihin tulee kehykset ja lasit.  Korkea ikkuna on vielä keskeneräinen, mutta muuten kaikki ikkunat ovat paikoillaan.  Seuraavaksi asennetaan ovet. Vain pääovi jää odottamaan sitä, että sisätyötkin on tehty.  Tavara on helpompi kantaa sisälle, eikä ovi vahingoitu rakentamisen aikana.

Ensimmäisestä ja viimeisestä kuvasta näkyy myös se, miltä näyttää pihalta kadulle päin, kun sekä autotalli että -katos on olemassa: piha on varsin suojassa kaikista suunnista.  Tallin ja katoksen väliin jää noin neljän ja puolen metrin levyinen kulkuväylä ylös talolle. Kuvista näkyy myös se, miten nopeasti rakennusjätettä kertyy.  Huomenna on taas siivouspäivä.

9 kommenttia:

Paola kirjoitti...

Kovin nopeesti tää talon rakentaminen käy nykyaikana! :D Hyvältä näyttää!

Leila kirjoitti...

Niinpä. Talotehdas sahaa puutavaran oikeaan mittaansa, asentajilla on tarkat kuvat ja niiden mukaan työ sujuu. Runkorakenteet tehdään tällä systeemillä. Kyllä raksalla paljon hidasta työtä on, mutta meidän taloa on ollut tekemässä koko ajan kolme ammattimiestä, joilla on selvät ja tarkat systeemit. Siksi valmista tulee. Jos itse tekisi - jaa-a...

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Meillä on myös rakenteilla Talotekon talo, ollaan vähän teitä edellä muttei paljon:)Joskus pyöräilinkin teidän talon ohitse, on niin omassa rauhassa, etten tajunnutkaaan että siellähän on komea rivi taloja jo valmiina.

Tsemppiä rakentamiseen!

ps. katselin kuvista, että teillä on asennettu kattotiilistä noi reunakappaleetkin. Me ei tajuttu, ettei ne kuulu toimitukseen ja nyt ne meillä puuttuvat, mutta laitetaankin ne ehkä pellistä..

t. johanna

Leila kirjoitti...

Hei Johanna!

Onkohan teidän talo rakenteilla Muonamiehentiellä Muotialassa? sen ohi me ajelemme usein.

Meidän talon rakentaminen alkoi heinäkuun viimeinen päivä ja näin pitkällä jo ollaan.

Oletteko olleet tyytyvälisiä Talotekoon? Pitkän neuvottelut kävimme keväällä toimituksesta. Ehkäpä niissä illoissa tuli puheeksi kattotiilet. En muista enää. Meidän pääsuunnnittelija tekee hyvää työtä ja muistuttelee meitä tärkeistä jutuista. Hänelle olemme monesta velkaa.

Tsemppiä ja jaksamista teille.

t. Hilma

Anonyymi kirjoitti...

Juuri se sama Johanna:)

Meillä ei toistaiseksi ole ollut mitään ongelmia Talotekon suhteen, jotain pikkujuttuja, esim. runkotavaroita toimitettiin ensin naapurin puolelle, mutta kun siitä infottiin Talotekoa, niin siirsivät tavarat heti meidän tontille. Eli jos jotain on ollut, niin asiat on kyllä hoidettu kuntoon.
Poiketkaa tervehtimään jos ohi menette:)

-Johanna

Leila kirjoitti...

Sama kokemus meilläkin: kommentit ja infot on otettu huomioon. Jonkin verran ongelmia on ollut tavaran toimittamisessa ja suojaamisessa. Mutta kaiken kaikkiaan rakentaminen on edistynyt ja sujunut hyvin.

Meidän talon on tosiaa aika suojassa. Ei sinne sattumalta eksy. Teidän taloprojektin huomasimme jo keväällä, kun tontilla alkoi tapahtua ja kyltti ilmaantui kadun varteen. Hieno talo teille nousee.

Asutteko edelleen samassa paikassa johon tästä muutitte, vai onko teillä "rakentamisvaiheen asunto"?

Laskeskelin tuossa, että Väinö on jo koulussa! Aika kuluu niin nopsaan.

Rakennatteko paljo itse? Siis oletteko iltaisin tontilla urakoimassa? Me on oikeastaan vasta siivottu, mutta hommaa on ollut siinäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Siis Hilma, apua! Tunnetaanko me? Multa on mennyt ihan ohi kuka olet. Löysin blogisi kun googlettelin Talotekoa..

Myimme asuntomme keväällä, asumme tällä hetkellä noin 150 metrin päässä vanhasta kodista ja noin puoli kilsaa tontista.Eli samoilla seuduilla ollaan edelleen. Raksalla tulee poikkeiltua lähes päivittäin, mutta emme ole tehneet juurikaan itse, siivoamiseen ollaan keskitytty:) EHkä sitten kun ollaan sisätyövaiheessa, niin tulee tehtyä enemmän itsekin. Talotehtaan asennusten jälkeen kirvesmiehen on tarkoitus hoitaa talo valmiiksi, mies auttaa sen minkä osaa/töiltään ehtii.
Enemmänkin olisi vielä tässä vaiheessa intoa tehdä itse,ainakin itselläni, mutta omat taidot ei riitä ja onhan se vähän noiden muksujen kanssa hankalaakin.

Tässä varovaisesti toivon, että vuoden vaihteessa asumme uudessa kodissa.

Komea talo on teille tosiaan tulossa, ja ihanan rauhallinen paikka, kuitenkin lähellä kaikkea!

T. Johanna

Leila kirjoitti...

Hei Johanna!

Et siis nähnytkään meidän tontilla Taloteon kylttiä! Ajattelin sinun tietävän.

Me olemme entisiä aitanaapureita Muotialasta. Olen se Villen entinen äikänope. Väinö syntyi ensimmäisenä kesänä ja Veetikin (muistanhan nimen oikein, kun en ehtinyt häneen oikeastaan tutustua) vähän ennen kuin muutitte.

Aivan samanlaiselta kuulostaa teidän tekemisenne kuin meidänkin. Siivoamisessakin on riittänyt hommaa melkoisesti. Huomenna taas on yksi peräkärryllinen lähdössä Nekalan jäteasemalle. Meillä on hyvä timpuri - on ollut onni matkassa kun on tekijöitä hankittu - ja hänen kanssaan sovimme, että osan töistä teemme itse.

Teillä on aika nopea aikataulu, jos vuodenvaihteeseeen tähtäätte. Me yritämme päästä muuttamaan valmiiseen taloon huhti-toukokuussa. Saapa nähdä.

OLisi mukava tavata taloprojektin merkeissä ja muutenkin.

t. Hilma

Leila kirjoitti...

Mukava muuten, että blogini löytyy Talotekoa googlettamalla. Etten siis ihan tuuleen kirjoittele, vaan joku joskus lukeekin.