keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Tiivis talo

Maanantaina talossa tehtiin tiiviysmittaus. Sen tarkoitus on tutkia, onko talon rakenteissa ilmavuotoja.  Tiiviysmittaus tehdään ennen kuin pintoja on rakennettu, jotta vuotokohdat voidaan mittauksen jälkeen tiivistää.


Kaikki ne raot, jotka lopulta kuitenkin tarvitaan ja jotka ennalta tiedetään, tilkittiin.  Uuni sai lisäkoristeet - ehkä ne ovatkin siinä jouluun saakka, kun ovat noin joulunpunaisetkin.  Jouluaattona ne täytyy kuitenkin poistaa, että voimme uudistaa uunin ja polttaa ensimmäisen pesällisen.
Viemäriaukotkin tiivistettiin, jotta jäi jäljelle vain ne reiät, jotka  vasta mittaus paljasti ja jotka piti tiivistää.



Oveen asennettiin puhallin.  Se sai aikaan taloon alipaineen, jonka aiheuttamat ilmavuodot ulkoa havaittiin lämpökameran avulla. Kokonaistiiviys havaittiin hyväksi, ja mittauksissa paljastui ainoastaan kaksi selvää vuotokohtaa, jotka saman tien tiivistettiin.

Taloon tuotettiin myös ylipaine, jossa selvisi talon tiiviys sisältä ulospäin.













Olohuoneen ovi on aikanaan kaksilehtinen, mutta sisäovi on vielä tehtaalla.  Ulko-ovi on vähän kärsinyt lattiasta nousevasta kosteudesta, joten oveen rakennettu suojaus jätetään paikalleen niin pitkäksi aikaa, kun sisäovi saadaan asennettua.

.

Keittiön terassin oven tilalla olivat mittauslaitteet.


Lopulliset tiedot saamme Wise Housen tekemästä raportista.





4 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Juu, samassa sopassa uidaan :) Meidän tapauksessa Taloteko oli selvästi kiinnostunein kodistamme ja he käyttivät paljon aikaa hankkeemme suunnitteluun jo ennen tarjouksen tekemistä. Toivottavasti he toimivat yhtä hienosti loppuun asti.

Olen myös yrittänyt tasaisin väliajoin kirjoitella ajatuksia blogiin, mutta kovin tylsiä ovat postaukset vielä tässä kohtaa. Kun tontilla alkaa tapahtua, on blogikin varmasti mielenkiintoisempaa seurattavaa. Toivottavasti suunnitteluvaiheen ajatuksista olisi kuitenkin hyötyä edes jollekin lukijalle...

Leila kirjoitti...

Taloteko on hoitanut meidän talon rakentamisen hyvin ja ajallaan. Muita aikatauluviiveitä on kyllä tullut, niin kuin talonrakennuksessa tuntuu olevan tapana. Mutta kyllä raksalla oikeastaan jatkuvasti tapahtuu sitten kun on alkuun päästy, eli kaivinkoneen koura on maata kuopaissut. Se vaihe teiillä on pian edessä, vai mitä.

Missä päin Tamperetta teidän tontti on? Meillä näkyy olevan sama pääsuunnittelijakin! Hän hoitaa hommansa ja on muutenkin suureksi avuksi.

Hyvää joulua!

Me vietämme siitä pienen hetken talolla ja fiilistelemme.

Pekka kirjoitti...

Meillä alkaa tapahtua keväällä maalis-huhtikuussa, riipuen säästä. Aika nopeastihan tämä talvi tässä varmaan menee, syksykin sujahti ohi niin ettei tahtonut huomata.

Meidän tontti sijaitsee Tampereen itäpuolella. Tällä hetkellä sanoisin, että vastaava mestari on onnistuneen projektin tärkein tekijä. Tähän mennessä olemme olleet vakuuttuneitta mestarimme toiminnasta. Toivottavasti sama hyvä ote säilyy projektin loppuun asti :)

elson cade kirjoitti...

Tekniikka-arkkitehtimme on palveluksessasi! Tekniikka-arkkitehti on rakentajan todellinen luottokumppani, joka ottaa kokonaisvastuun kotisi LVIS-tekniikan suunnittelusta.
Tekniikka-arkkitehti laatii toiveidesi mukaiset suunnitelmat ja tekee niihin perustuvat pilkuntarkat LVIS-kustannuslaskennat alan ajanmukaisimmilla ja tarkimmilla ammattiohjelmilla. Luottokumppanisi varmistaa, että työt valmistuvat ajallaan, sovittujen kustannusten puitteissa – ja että työnjälki on aina ensiluokkaista. Tiedätkö, mitkä tekijät vaikuttavat rakentamisen laatuun? Energiavalvoja varmistaa laadukkaan rakentamistavan ja ehkäisee ennalta rakennuksen pilaantumisen aiheuttavat ongelmia. Energiavalvojan tavoitteena on varmistaa, että kotisi on mahdollisimman energiatehokas ja viihtyisä paikka hengähtää ja rentoutua. Energiavalvoja mittaa, Tiiviysmittaus,etsii, paikallistaa ja raportoi rakentajien sekä LVIS-urakoitsijoiden tekemät virheet jo ennen kuin vahinko ehtii tapahtua. Energiavalvoja vastaa myös tiiviys- ja kosteusmittauksista sekä KVV- ja IV-työnjohdosta ja IV-säädöistä. Suomen LVIS-Suunnittelu on erinomainen strateginen yhteistyökumppani rakentajille, rakennusliikkeille ja rakennuttajille. Tarjoamme tehokkaita työkaluja ja kouriintuntuvaa hyödyllistä tietoutta LVIS-tarvikkeiden ja -töiden ostamiseen ja teettämiseen. Kertyvät säästöt kattavat helposti palveluistamme koituvat kustannukset. Hyödyntämällä palvelujamme ja asiantuntemustamme säästät silkkaa rahaa!