lauantai 22. joulukuuta 2012

Tekniikkaa tila täysi


Eilen LVI-asentaja sai valmiiksi maalämpöpumpun asennustyöt.  Tekninen tila on nyt täynnä putkea, johtoa ja masiinaa.  Mutta eipä siellä asuta, niin että joutaa ollakin.  Kaikki tarpeellinen sinne mahtuu - lämpöpumpun viereen asennetaan vielä keskuspölynimuri.  

 Lattian läpi tulee paksut mustat putket maalämpökaivosta - meidän lämpö tulee siis maan uumenista.  Se on tässä vaiheessa kallista lämpöä, mutta vuosien mittaan hyvin edullista, ja mikä parasta, se on erinomaisen ekologista. Muuta lämmönlähdettä emme edes miettineet.

Paisuntasäiliöt sijoitettiin katon ja lattian rajaan, jossa ne eivät haittaa ketään.  Lämpöpumppu on koneista matalampi ja lämminvesivaraaja korkeampi. Lämmintä vettä riittää, vaikka saunomassa olisi isokin joukko. Putkistojen yläpuolella on ilmanvaihtokoje.


Alakerran jakotukki suunniteltiin portaiden alle tulevaan komeroon, mutta lattianvalun aikaan suunnitelma unohtui ja se tuli sijoitettua eteisen komeroon.  Siinäkin se tuli aluksi vähän liikaa oikealle, joten sitä jouduttiin "siirtämään" - siis vaihtamaan tuloputkien suunta.  Putket sijoitettiin alun perin valun alle, mutta ne katkaistiin ja uudet putket asennettiin välipohjan kautta tulevaksi. Jonkin verran menivät uusiksi myös meidän komerosuunnitelmat.  Mutta eiköhän komerosta sentään aivan toimiva tule.

Ei kommentteja: