torstai 6. joulukuuta 2012

Piipun päällä on hattu

Uuni valmistui eilen.  Tuli kaunis ja komea.  Ensimmäisen pesällisen poltamme kenties jouluna.

Muurari oli taas melkoinen hämähäkkimies, kun keikkui tikkailla tiivistäessään hormin ja katon välisen raon. Tiivistysmassa näkyy kuvassa: palonkestävä massa on punaista. (Tiivistystä täytyy vielä parannella tulevalla viikolla, ennen tiiveysmittauta.)

Aikanaan uunin edustalle tulee lasi.  Muuten kaikki on valmista sisällä.



Ulkopuolella sen sijaan on vielä tekemistä.  Muovit suojaavat hormia, sillä pellitykset ovat tekemättä.  Ne tehdään ensi viikolla.

Tästä kulmasta katsottuna näyttäisi kuin piipunhattu olisi vinossa, mutta toiselta puolelta taloa katsottaessa näkyy, että suorassa on.  Mikä lienee tämä efekti. Sekö, että katto on kalteva!











Tällä viikolla teimme myös isoja tilauksia.  On tarkoitus saada enimmät tavarat tilattua ennen vuodenvaihdetta ja alvin korotuksia.  Hinnoilla on muutenkin taipumus nousta vuodenvaihteessa.

Eilen ostimme sisäovet. Päädyimme massiivipuisiin, pelkistettyihin oviin.  Matti-ovista löytyivät kaikki tarvittavat ovet: huoneiden, kosteiden tilojen ja saunan ovi sekä vaatehuoneen liukuovi.

Valitsimme myös hanat ja suihkut.  Olikin aika työ löytää oikeanlainen hana kuhunkin tarpeeseen.  Valinnanvaraa tuntuu olevan valtavasti, mutta kun etsii juuri tiettyä, ei tunnu olevankaan.  Kodinhoitohuoneen hana oli vaikein löydettävä. 

WC- ja kylpyhuonekalusteet on tilattu.  Ne odottavat Rauta-Otran varastossa siihen saakka, kun ne voidaan asentaa.  Siis kevääseen. Nekalan Rauta-Otra on tullut tutuksi, sillä siellä on poikettava harva se päivä.

Temalin sivuilta ei löydy sellaisia kokoonpanoja kuin meille tulee.  Trend-sarjaa tulee muihin tiloihin paitsi alakerran WC:hen, johon tulee Mondoa.




Hyvää itsenäisyyspäivää lukijani!  Iineksen sivuilla kävin kuuntelemassa tämän laulun. Veteraanit tekivät sen mikä heidän kuului: nuoren tasavallan itsenäisyyden säilyttäminen oli heidän tavoitteensa ja sen he tekivät.  Minun isäni ei ehtinyt sotaan, mutta enoni olivat siellä ja haavoittuivat.  M:n isä aloitti oman sotansa jo 17-vuotiaana poikana, haavoittui hänkin ja kasvoi sillä matkalla aikuiseksi.


2 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Kiva blogi ja hyvä, kun jaksat aktiivisesti päivittää rakennuksen tapahtumia :)

Leila kirjoitti...

Kiitos, Pekka. Olen yrittänyt pitää yllä päivitys per viikko tahtia, mutta aivan joka viikoksi ei riitä tapahtumia. Tämä viikko on sellainen. Kirvesmies tekee välillä pienen homman muualla, ja sähkötyöt vähän viipyvät. Ensi viikolla työt jatkuvat taas ripeämmin.

Mukavaa saada uusia lukijoita. Teilläkin näkyy olevan Taloteon talo rakenteilla. Me olemme olleet hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön heidän kanssaan alusta alkaen. Pienet ongelmat ovat ratkenneet aina hyvin sujuvasti. He ovat olleet aidosti kiinnostuneita meidän talostamme.