keskiviikko 1. elokuuta 2012

Talo tulee!

Perjantaina ja maanantaina Mikko Ojala työmiehineen uurasti valtavien sorakasojen keskellä (kuvassa ei ole likimainkaan suurin kasa): oli saatava täytöt valmiiksi ja tontti tasatuksi ennen kuin talo alkaisi nousta.  Aikataulu oli kireä, vaikka alun alkaen ajateltiin sen hyvin riittävän.  Mutta kuten kai aina rakentamisessa, työ vie enemmän aikaa, eri urakoiden yhteen sovittaminen vaatii osansa ja yllätyksiä tulee.  Meidän tontilla eniten hikeä taisi virrata tontin haasteellisuuden takia: oli tarkaan mietittävä ajoitukset, jotta koneet pääsivät niille paikoille, mihin niitä tarvittiin.




Mutta maanantaina neljän maissa tontti oli tasattuna ja siistinä odottamassa talopakettia.  Muistatko, miltä tontti näytti kesäkuun alussa tästä samasta kulmasta?  Ja muutaman minuutin kuluttua kuvan ottamisesta näimmekin kadun päässä kuorma-auton.




Talo tulee!
Onneksi Mikko Ojala ei ollut ehtinyt lähteä, sillä ilman hänen täsmällisiä ohjeitaan ison auton sovittaminen tontille tyhjentämään kuormaansa olisi ollut paljon vaikeampaa.



Siinä talon runko nyt makaa - lautoina ympäri tonttia.  Takana pressun alla ei ole vene vaan kattotuolit.

Tiistaina talon pystytystyöt alkoivat.  Kuvassa on rakentajan tärkeät välineet: talon pohjakuva, kaiken kokenut rullamitta ja hätäapu janoon.


Ei kommentteja: