perjantai 17. elokuuta 2012

Puoli taloa


Hervannan valtaväylää pyoräilevä tai kävelevä näkee puiden lomasta meidän talomme nousevan.  Talvella talo näkyy autoilijoillekin, kun lehtipuut ovat paljaina.

Kotikadulta katsottuna kaksikerroksinen osa näyttää jo talolta, kun parvekepääty ja alakerta ovat saaneet tuulensuojalevyt ja kun kuistin kattokin on rakennettu tiiliä vaille. Pitkä seinä tosin muuttuu vielä, kun oven vieren korkea ikkuna sekä alaportaikon ja yläkerran kylppärin ikkuna-aukot avataan. Paljon kuitenkin vielä puuttuu, kun koko alakerran ylätaso on alkutekijöissään - puoli taloa uupuu vielä.  Aavistaa voi jotakin, kun tietää, mitä tuleman pitää. 


Puutteen huomaa oikein hyvin, kun tulee talolle Citymarketin suunnasta: talo näyttää tosiaan puolikkaalta.  Ylätasosta on näkyvissä vain runkorakenteiden ylälaudat.  Hassu näkymä.  Olen tyytyväinen siihen, että suunnittelun loppusuoralla suurensimme pohjoisen makuuhuoneen ikkunaa.  Pohjoinen valo pääsee sisään valtoimenaan, ja voimme ihailla kesäisiä auringonlaskuja kunnolla.  Ikkunasta on mukava näkymä puutarhamyymälään, jossa kesäisin on kaunis kukkaloisto.

Tontin rajalla oleva valli kaipaa ruokkoamista, mutta sen aika on varmaan vuonna 2014.

Ei kommentteja: