sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Viikonvaihteen vesiä


Viikonloppuna olin vesien äärellä.  Perjantai-iltana kuvasin Näsijärvellä, sillä piti saada kuvaan laskevan auringon värit ja kajo.  Järvellä oli paljon elämää: veneitä, skoottereita ja rannalla viihtyjiä.  Nuoriso löytää kauniit, ilmaiset maisemat ja pistää pystyyn bileet. Onneksi ainakaan vielä näitä rantoja ei ole rakennettu rikkaiden asunnoiksi, kuten Pyhäjärven rannoille on tehty.

Lauantaina lähdimme pitkästä aikaa veneilemään.  Vene on Kyrösjärven Kauhtuan rannassa Hämeenkyrössä. Satama on pieni ja hyvin hoidettu.  Maalaispitäjässä riittää vielä talkoohenkeä, nimittäin satamaan on rakennettu mainio sauna, savusauna ja yhteiset tilat isolle joukolle.  Eilenkin rannassa oli toistakymmentä uimaria ja saunojaa.

Liikkuvasta veneestä kuvaaminen täydessä vauhdissa ei minulta helposti onnistunut,  ei ainakaan vielä. Järvellä oli liikkujia enemmän kuin kertaakaan tänä kesänä, mutta yhtään venettä ei muutamaan edes jotenkuten onnistuneeseen kuvaan tarttunut.  Suurin osa veneilijöistä oli liikkeellä hyötytarkoituksessa: veneissä oli muutaman miehen lisäksi paljon kalastusvälineitä.  Ilmeisesti eilen pyydettiin kalaa tamperelaisiinkin kauppoihin. 

Ei kommentteja: