keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Sähköt, seinät ja portaat

 Tällä viikolla Kukkola on rakentanut alakerran seiniä. Keittiö ja eteinen on jo levytetty.

Jakotukki jää komeroon, ja sen ympärille rakennetaan kotelo, joka tarvittaessa on avattavissa.


Makuuhuoneessa tehdään vielä sähkötöitä: eilen kävimme tekemässä pieniä muutoksia sähkösuunnitelmiin.  Makuuhuoneen takaseinään tulee kaksinkertaiset eristeet ja kipsilevyt, jotta sen takana olevan teknisen tilan äänet eivät kantaudu nukkujien korviin.
Eilen oli viimein käynnistetty myös lämpöpumppu.  Iloisesti vihreä valo loisti pimeässä teknisessä tilassa, kun menimme sinne iltapimeällä. Hitaasti lämpö leviää lattiabetoniin ja alkaa kuivattaa lattiaa syvältäkin, sillä varmasti betonissa on vielä kosteutta.

Maanantai-iltana kävimme pitkät, mutta mukavat neuvottelut portaista - ja teimmekin kaupat, vaikka olimme menneet vasta alustaviin neuvotteluihin. Niin hyvän vaikutelman teki pieni pirkkalalainen porrasyritys Grado Design oy. Grado valmistaa teräsrunkoisia portaita yksilöllisten suunnitelmien mukaan - ja niitä meidän talomme alakerta juuri tarvitsi. Saamme mieleisemme portaat: kauniit ja toimivat, ja mikä parasta teräsportaat eivät nitise eivätkä natise.  Kannattaa käydä linkistä katsomassa kuvia portaista.   Meille tulee Lumo-portaat: yläkertaan L-malliset ilman kaiteita ja alakertaan tasojen välille juuri siihen suunnitellut portaat, joista kuva tulee aikanaan.  Tasojen välille tulee lasikaiteet ilman tolppia. Näin säilyy avoimen tilan tuntu koko alakerrassa.


Kuva on Grado Design Oy:n sivuilta.  Malli on Lumo, ja kaide on samanlainen kuin meidän taloomme tulee alakerran tasojen väliin.

Kiitos Johanna!  Vinkki oli kullanarvoinen.



Ei kommentteja: