lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kivet liikkuvat paikalleen sammaloitumaan




Loppuviikosta tontti oli viimeistelyä vaille valmis - nimittäin valmis perustuksia varten.  Viimeistely tarkoitti sitä, että suuret kivet piti saada lopullisille paikoilleen.  Tonnien painoisia kiviä ei kukaan siirtelisi sen jälkeen kun ne ovat johonkin jämähtäneet.

Mikko Ojala ajoi kaivinkoneensa tontin reunaan ja M. antoi ohjeita siitä, mihin mikäkin kivi siirretään.  Suoralinjaista aitaa emme tahtoneetkaan, sillä kivet ovat siihen liian isoja.  Tahdoimme ne kuitenkin jollain lailla rajaamaan meidän pihaamme ja kaupungin metsää. 
 
Kaivurin kauha on taitajan käsittelyssä tosiaan kuin koura, jolla hän tarttuu kulloiseenkin esineeseen. Tarkoin  liikkein Mikko ohjaili kauhaa ja siirsi taitavasti suuren kiven siihen, mihin sen oli tarkoitus pudota.
Ja niin kivi putosi kauhasta lopulliselle paikalleen sammaloitumaan.  Siinä se on vielä sittenkin, kun me emme enää ole tässä maisemassa ja kun meidän taloammekaan ei enää ole - näin uskon.
Kivet ovat paikoillaan. Niiden ympärille kasvaa aikanaan metsän pohjaa, mutta varmaan istutamme myös joitakin kukkivia pensaita,. Kuvasta näkyy, miten talomme kaksi tasoa asettuvat tontille. Metsän puolelle länteen tulee olohuone ja saunaosasto. Terassi tulee talon päätyyn, etelä-lounaaseen,  kuvan vasempaan reunaan ja  kiertää kapeampana koko talon länsiseinän.  Etualalle tulee talon kaksikerroksinen osa.



 LVI- ja sähkösuunnitelmat ovat valmistuneet ja urakkatarjouspyynnöt on lähetetty.  Työmaasähkö on tilattu. Tekemistä on riittänyt joka päivälle. Meille tuli alkuviikosta sellainen olo, että olemme olleet töissä, vaikka olemme lomalla. Niinpä saimme  yhtäkkisen tuuman lähteä viikoksi matkalle, jotta saamme ajatukset irti rakentamisesta. Vaikka se onkin mukavaa ja kiinnostavaa tekemistä, on aivojen saatava levätä välillä.

Tontilla ei tapahdu mitään ensi viikolla.  Eikä tapahdu tässä blogissakaan, sillä minä ja M. olemme Madeiralla katselemassa toisia maisemia.

Ei kommentteja: