torstai 14. kesäkuuta 2012

Kalliolle, kukkulalle


Kaivuri on kaivanut tontin pintamaat, ja mullan ja hiekan alta paljastui paljon kalliota ja lisää suuria kiviä.

Mikäli mittailumme osuivat likikään oikeaan, kuvassa oleva kallio sijaitsee keittiön terassin edessä. Jos niin on, kallio saa jäädä paljaaksi ja siitä tulee tärkeä osa meidän pihaamme.

Sanoikohan joku joskus: "Viisas mies kalliolle rakensi."  Kalliolle nousee meidän talo, ja kukkulalle, josta kuvittelen näkeväni kauas.  En osaa vielä kuvitella, mitä toisen kerroksen ikkunoista näkyy - ehkä jopa Hervannan tornit.



 Pari kiveä oli jo siirretty paikalleen tontin rajalle, korkeimmalle paikalle.  Mutta suurin osa odottaa vielä kaivurin kauhaa.

Eilinen oli tärkeä päivä: rakennuslupamme hyväksyttiin!  Rakentaminen voi todenteolla alkaa, kunhan aloituskokous on pidetty - ensi viikolla siis.

Olen pitkästä aikaa ehtinyt lukeakin oikein kunnolla.  Suosittelen kaikille historiasta kiinnostuneille lukemiani romaaneja: Eeva-Kaarina Aronen, Kallorumpu ja Carola Sandbacka, Sodan jaloissa.  Arosen romaani kuvaa Mannerheimin kotia ja sen asukkaita mielenkiintoisesta näkökulmasta.  Sandbackan romaanissa on paljon naisia, jotka koettavat selvitä talvisodan yli, vaikka kaikki eivät vahvoja olekaan.  Historiankirjoista opittu täydentyy kaunokirjallisuutta lukemalla.

Ei kommentteja: