lauantai 18. toukokuuta 2013

Mäntymäen kukat

Viime kesänä vein Muotialaan kukkapenkkiin Mäntymäeltä, omalta tontilta, muutaman kalliokielon ja toivoin, että juurtuisivat ja nousisivat keväällä.  Viime viikolla huomasin kielojen kasvavan penkissä.  Tänään kaivoin ne varovasti kokonaisena multapaakkuna ja istutin isoon purkkiin.  Nyt kielot odottavat isolla kivellä lopullista asuinpaikkaansa Mäntymäen pihassa.  Sen pitäisi olla mahdollisimman paljon alkuperäisen kaltainen.  On katsastettava paikka rauhassa.


Viime kesän lomamatkalta Madeiralta toimme kolme sinisarjan juurakkoa.  Ne kasvoivat hyvin Muotialassa puulaatikossa.  Syksyllä siirsin ne ruukkuun ja talven ne viettivät pojan huoneessa.  Kovin pitkä talvi niille oi, ja varsin raihnaisilta ne nyt näyttävät.  Mutta uutta vihreää lehteä työntää jo jokainen taimi.  Toivottavasti Mäntymäen piha on niille hyvä kasvupaikka ja ehkä jo ensi kesänä - ei siis tänä kesänä - ne voisivat kukkiakin.  



Tänään kylvin puulaatikkoon krassin siemenet ja istutin pari markettaa.  Kun krassit itävät ja kasvavat ja kun päästään heinäkuuhun, ne varmaankin kukkivat kauniisti muuria vasten.  


Metsässä, melkein pihassa kukkakiven takan on monta taivaansinistä mätästä.  Jokin orvokki siinä kukkii iloa meille ohikulkijoille. 


Ei kommentteja: