maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kaappeja ja säätöjä


Pääsiäisen alla tulivat Nelkon kalusteet keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen.  Samassa kuormassa tulivat myös yläkerran makuuhuoneiden komerot.  Kun koko kuorma oli kannettu viime viikon keskiviikkona sisään, korkeita komeroita oli olohuoneessa yhdeksän.

Kuluneena viikonloppuna oli tehtävä taas iso urakka: siivosimme käytännössä kaikki huoneet.  Minä jynssäsin vessojen seinät ja lattiat.  Ja vaikka käytin siihen tuntikausia, tuntuu, etteivät kaakelit ole vieläkään puhtaat.  Loppusiivouksessa ne on käsiteltävä höyrypesurilla. M. täytti jätesäkkejä parketin, LVI-kalusteiden ja sähköjen asennuksesta syntyneellä roskalla ja imuroi koko huushollin perusteellisesti. 

Komeroiden kantamiseen yläkertaan tarvittiin meidän lisäksemme M:n poika ja tytär poikaystävineen.  Kuinka voikin olla vaatekomerossa painoa!  Kapea portaikko aiheutti oman kierteensä kantamiseen, mutta onneksi nuoret olivat ajattelevaisia ja suojasivat pahveilla niin nurkat, portaat  kuin käsijohteetkin.  Seinät ja portaat säilyivät kuin säilyivätkin ehjinä kantamisruljanssissa. Samoin kantajat, vaikka koville ottikin - ainakin meillä vanhoilla.

Nyt komerot odottavat oikeissa huoneissa paikalleen asentamista. Yläkerrassa on jo parketti.  Mutta tekemistä riittää silti sielläkin: sähkö- ja tapetointitöitä sekä listoitusta.

Pesuhuoneessa alkaa sen sijaan olla jo melko valmista.  Suihkutkin on asennettu paikoilleen. Valitsimme ison sadevesisuihkun, ja odotan kovasti ensimmäistä suihkua!  Miltähän sade mahtaa tuntua?

Jukka Kukkola oli asentanut perjantaina jo ovetkin pesuhuoneeseen ja WC:hen. Kauniilta näyttävät.

Lauantaina ja sunnuntaina kannoimme WC-kalusteet oikeisiin tiloihin.  Kukkola asentaa niitä sopivassa tahdissa tällä viikolla.




Viime viikolla oli ilmestynyt kattoon ja seiniin aikamoinen määrä erilaisia värkkejä ja vekottimia.  Jokaisen huoneen ja aulan kattoon oli tullut palovaroitin.  Ylä- ja alakerran seinään oli asennettu kattokonvektorin säädin.  Vaikka siinä on lämpimänkin ilman valitisin, ei meidän laite puhalla kuin viilennystä.  Laite on italialainen, ja muistan joltakin matkaltani suunnilleen samanlaisen hotellihuoneesta.  Hyvin toimi, vaikka lämmitin piti kyllä aikamoista ääntä.  Saapa nähdä, pitääkö viilennys.  Tästä eteenpäin emme enää hikoile kesähelteillä, eikä viilennys maksa laitteiden hankinnan jälkeen juuri mitään, kun viileä ilma saadaan kallioperästä.

Ylhäällä muutamassa nurkassa on  varsin huomaamaton laite.  Päätimme asennuttaa taloon myös hälytysjärjestelmän, sillä rakennusvaiheessa se on helpoin ja edullisin asentaa.  Hälytyksen säätölaite on eteisen seinässä.  Siinä on taas yksi opettelemisen paikka!

Kiukaalla on oma laitteensa, jolla se ajastetaan ja sen lämpötila säädetään.  M. ei ollut aivan tyytyväinen sähkömiehen asennukseen ja korjasi vähän.  Muutkin säätimet piti suoristaa. Mikä lienee, etteivät asentajien asetukset asettuneet aivan suoraan, vaan venksottivat mikä vasempaan mikä oikeaan...




2 kommenttia:

Mari //Risu Casa kirjoitti...

Kivaa, kun tulee valmista pintaa, hyvältä näyttää. Teillä on kyllä ihan ruhtinaallisesti tilaa tuossa portaiden alle tulevassa vessassa. Saas nähdä miten meidän käy.

Leila kirjoitti...

Joo, kaikki vessat ovat tilavia. Yläkerran kylpyhuonettahan levensimme rakennusvaiheessa 30 senttiä. Ja teimme kyllä viisaasti. Jos tilaa olisi alkuperäisen levyisesti, voisi isommalla pytyllä istujalla ottaa melkein polvet seinään - kun vähän liioittelen.


Täytyypä käydä katsomassa tarkkaan teidän pohjakuvista, miten vessa asettuu.