perjantai 15. maaliskuuta 2013

Valoa valkoisella

 Kevät etenee, vaikkei sitä lämpömittarista huomaa.  Tänä aamuna se näytti  -17 astetta.

Mutta aurinko paistaa! Ja se paistoi vielä kuuden jälkeen, kun ehdimme eilen Mäntymäelle.  Ilta-auringon oranssinkeltainen valo kulkee alakerrassa ja värjäilee seiniä.

Eteinen on valmistunut: seinät on maalattu ja lattia laatoitettu. Laatat näyttävät hyviltä, vaikka ovatkin hyvin pölyiset ja suorastaan likaiset.  Alakerran maalattujen seinien väri ei vastaa isona pintana sitä, mitä ajattelimme pienestä värinäytteestä.  Niin voi käydä, mutta se pakottaa miettimään tapettien vaihtoa.  Vieläköhän se olisi mahdollista?  Vaatii tänään yhden puhelinsoiton.

Tänään tulevat portaat ja kaiteet.  Onkin jännä päivä, nimittäin portaat muuttavat niin paljon alakerran ilmettä.



Viime viikonloppuna siivottiin, ja ensi viikonloppuna siivotaan.  Tällä viikolla ovat valmistuneet panelikatot kodinhoitohuoneeseen ja vessoihin.  Puunkappaleita ja sahanpurua on taas paljon, samoin eristevillajätettä, jota on tullut saunan seinien eristämisestä.

Siivottavaa siis riittää joka huoneessa - paitsi yläkerrassa, jossa odottavat parketit ja tuplexit asennusta niin kuin alakerran makuuhuoneessakin.  Yläkerta saa lattiansa ensin, alakerta vasta myöhemmin.

Saunassa on jo alumiinipaperit ja koolaukset seiniä varten valmiina.  Katto on paneloitu.  Puu on tervaleppää.  Viikonlopun aikana me suojaamme panelit parafiiniöljyllä.
Kodinhoitohuoneesta puuttuu kalusteet ja sisäovet, muuten alkaa näyttää jo valmiilta.  Paitsi että siivoamista riittää täälläkin ja sähkörasioita on kiinnitettävä niin kattoon kuin seiniinkin, silikonisaumat puuttuvat, samoin kattolistat.

Paljon on vielä tekemistä, vaikka onkin jo hyvin erinäköistä kuin kuukausi sitten.

Katto on valkovahattua kuusipanelia. Se näyttää kauniilta, kun puun syyt kuultavat valkoisen läpi.
Uunikin on taas ilman muovisuojusta.  Aikamoinen pöly sitä peittikin, ja uuni on pestävä vielä perusteellisesti, ennen kuin sitä seuraavan kerran poltetaan.

Ei kommentteja: