lauantai 23. helmikuuta 2013

Piparkakkutalo


Viime viikolla oli rakennuksella tekemisen meininki - vaikka niin on ollut muulloinkin.  Ero entiseen vain oli se, että paikalla oli monia tekijöitä. Jukka Kukkola laatoitti pesutiloja.  Yläkerran kylpyhuoneen seinät ovat saaneet jo saumalaastin ja lattia laatat.  Kunhan lattia saumataan, katto paneloidaan ja ikkuna saa listat, huone on aika valmiin oloinen - vain kalusteet puuttuvat.


Peltimies oli kiivennyt katolle ja pellittänyt hormin - piippuhan oli saanut peltinsä ja hattunsa jo aiemmin. Samalla reissulla hän pellitti autotallin ja varaston seinän ja lattian rajapinnan.  Alun perin ei ollut tarkoitus, että perustuksien eristyksestä jäisi seinän alaosaan levennys, mutta kun niin tapahtui, täytyi sen pinnoitus jotenkin ratkaista.  Pellitys oli siihen paras keino. Siitä tuli siisti ja turvallinen, sillä vesi ei nyt pääse seinärakenteisiin.

Kuvasta näkyy, että muutto on jo alkanut.  Meidän täytyi tyhjennellä kotoa tavaroita Mäntymäelle, sillä olisi kurjaa esitellä asuntoa halukkaille ostajille, jos huoneissa olisi pahvilaatikoita. Mutta juuri näin olimme suunnitelleetkin: kun Mäntymäen varastot valmistuvat, tavaroille on tilaa. Yllättävän vähän meillä on ollut tarve varastoida rakennustavaraa.  Tuossa tavarakasassa ovat sisäovet, ulkovalaisimet ja ullakkotilan portaat, mutta muut tavarat olemme saaneet hankittua juuri silloin, kun niitä on tarvittu, tai ne on voitu varastoida Rauta-Otran varastoon.


Teknisessä tilassa on tällä hetkellä sähkömiehen työmaa.  Katosta roikkuu kaikenvärisiä piuhoja, joiden yhteys kohteeseensa on minulle täysi arvoitus.  Mutta tekijä tietää, ja se riittääkin.

Tasoitustyö on alkanut ja edistynyt vinhasti.  Jokainen kipsilevysauma on teipattu ja tasoitettu.  Olohuoneessa tarvitaan taas massiiviisia telineitä, joilta ylettyy suojaamaan  myös piipun hormin.  Tikkailta sitä ei ollut turvallista tehdä.

Tänään menemme tyhjentämään loput tavarat talosta varastoon, sillä ensi viikolla alkaa kattojen ja seinien tasoitus. Se on sotkuista puuhaa.






Ei kommentteja: