sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Salaattia ja särkyneitäsydämiä


Ostin viikko sitten kaupasta viisi salaattia, leikkasin syötävät lehdet talteen ja istutin juurakot multaan. Ovat hyvässä kasvussa: muutaman viikon päästä voi jo muutaman lehden rapsaista syötäväksi. Koko kesänä ei tarvitse kaupasta vihreää kotiin tuoda.



Pihani kukkii alkukesäisin sydämiä. Kukat ovat liikuttavan kauniita, ja valo viihtyy niiden sisällä kuin rakkaus.












Viime kesänä ostin puutarhaliikkeen lopetuksesta muutamalla eurolla pienen clematiksen taimen. Hyvin se tuntui viime kesänä juurtuneen, mutta silti jännitti keväällä, mahtoiko selvitä talven yli. Ilo oli suuri, kun huomasin ensimmäiset paisuneet silmut viimekesäisten, kuivuneiden versojen lehtihangoissa. Nyt pieni köynnös kukkii näin kauniisti.

2 kommenttia:

Iines kirjoitti...

Minulla näyttää olevan tämä sana sininen kärhö kesäpaikassa kasvamassa kuusaman vieressä, liiterin lämpimällä seinustalla. Huomasin jo pari viikkoa sitten, että siinä oli ylhäällä paljon lehtiä ja nuppuja. Hyvin menestynyt, vaikken suojannut sitä mitenkään.

Kiitos salaattivinkistä! Olen joka vuosi kylvänyt siemenestä pari vaollista, ja hidasta on kasvu ollut vähän varjoisella metsätontilla. Kokeilen tuota vinkkiäsi ja panen napsaistut salaatit itämään vierekkäin yhteen vakoon.

Leila kirjoitti...

Minä peittelin pienen kärhöni kuivilla syyshortensian lehdillä. Tuntui niin suojattomalta ilman.

Monet kesät olen kasvattanut salaatit ja useimmat yrtit kaupan kasveista - tulee halvemmaksikin, kun kasvit voi syödä. Ostaessa vain tarkistat, että juuret ovat valkoiset. Nehän kasvavat pikkupurkista ulos.