lauantai 29. syyskuuta 2012

Ovia ja putkia


















Perjantaina oli viimeistelypalaveri talotehtaan kanssa: muutamia seikkoja tarkasteltiin ja neuvoteltiin ennen lopputarkastusta.  Se onkin jo ensi viikolla.  Lautoja naulattiin seiniin niin talossa kuin tallissakin.  Talotehdas luovuttaa lämmitysvalmiit rakennukset, ja seuraavat vaiheet voivat alkaa.













Kuisti on hahmollaan. Ovet ovat paikoillaan. Eteisen voi kuvitella oven eteen: sen leveys on sama kuin oven ja sen vieressä olevan ikkunan.  Ovesta oikealle tulee kaapisto, vasemmalta nousevat portaat yläkertaan, pieni ikkuna valaisee portaikkoa samoin kuin yläkerrassa oleva korkeampi ikkuna.  Kantavan seinän tällä puolella onkin WC.n kaapit ja lavuaari.   Tällainen avaruus on pian mennyttä aikaa.  Kirvesmies aloittaa ensi viikolla lattiavalun pohjatöillä, mutta sen jälkeen alkavat rakentua väliseinät.


 Myös terassien ovet ovat paikallaan, tosin olohuoneen oven sisäovi puuttuu vielä, ja kodinhoitohuoneen oven lukityssysteemi oli väärä.  Mutta sellaista sattuu, ja tavarat vaihdetaan, kuten asiaan kuuluu.




Tällä viikolla vedettiin putket lattian alle.  Yläkuvasta näkyvät suihkun paikat, oikealla on teknisen tilan putkiviidakko. Alakuvasta näkyy, miten ilmanvaihto kulkee yläkerran kautta katolle.  Koteloita ympärille, niin putket voi unohtaa kokonaan. Yläkerta voisikin jäädä näin avoimeksi tilaksi,  voisi vaikka tansseja järjestää. Tapetitkin ovat valmiina.


Talo on ulkopuolelta jo hyvin valmiin näköinen - meidän mielestämme kaunis.

Syksy on värjännyt puut.  Kotikatu päättyy meidän taloomme ja alkaa kartanolta, jota ei kuvasta oikeastaan arvaisi olevankaan. 



j.k. 60 sinistä ja 20 valkoista skillan sekä 60 lumikellon sipulia istutettu tänään isojen kivien väleihin.  Miltähän keväällä  näyttää?

Ei kommentteja: