torstai 13. syyskuuta 2012

Uusi vaihe alkaa

Talo on valmis runkorakenteiltaan.  Eilen pääsuunnittelijamme ja kaupungin rakennusvalvonnan tarkastaja tekivät rakennekatselmuksen ja talon todettiin olevan kunnossa. Tosin yhteen seinään on vielä lisättävä uudet kipsilevyt, sillä kaava määrää valtaväylän puolelle äänieristykseen erityisrakenteet.

Tällä viikolla talon sisällä tehtiin paljon töitä: ilmastointiputket asennettiin runkorakenteisiin.  Monta päivää tämäkin työvaihe vaatii, mutta niinpä on työn jälkikin hyvää.

Saunan, pesuhuoneen, WC:n ja kodinhoitohuoneen katossa risteilee putki jos toinenkin, jotta ilma vaihtuu.




Tässä vaiheessa vielä alakerrasta näkyy yläkertaan, kun väliseinä on rakentamatta.  Yläkerrankin katossa on aikamoinen määrä ilmanvaihtoputkia. Kuvassa on työhuoneen puoleinen pääty.

Monissa nykytaloissa jokin yläkerran ja alakerran välinen seinä jätetään pois ja tilalla on kaide.  Me emme sitä tahtoneet, sillä tahdomme pitää kummassakin kerroksessa oman rauhansa.  Mukavat näkymät toki näinkin olisi kumpaankin suuntaan.

Tolppien väliin tulee kuitenkin kolme ikkunaa valoa jakamaan.

Tänään aloitettiin myös SPU-eristeiden asennus.  Ensin oli eristetty olohuoneen katto. SPU-eriste on ohutta, mutta erittäin hyvin eristävää polyuretaanilevyä, jolla päästään matalaenergia-arvoihin lämmöneristyksessä.


Ei kommentteja: