maanantai 25. kesäkuuta 2012

Vesiä ja viemäreitä


Tontilla tapahtuu.  Tänään teimme sopimuksen perustuksista.  Kun kyselimme kaivinkoneurakoitsijan aikatauluja tontin töiden saattamiseksi perustuskuntoon, hän ilmoitti iloiseen tyyliinsä, että  viemäri- ja vesiputket ovat jo kaivannossa. 

Menimme katsomaan.  Kova oli tontilla tekemisen meininki.  Kaivinkoneurakoitsija Mikko Ojala on toiminnan mies: hän hoitaa kaiken maanrakennuksen nopeasti ja ammattitaitoisesti.  Ihailla täytyy osaajia. 



Sen verran monimutkaiset ovat kolmitasoisen rinnetalomme perustukset, että ne vaativat pidemmän ajan kuin aikanaan taloa  talotoimittajan kanssa suunnitellessa ja aikatauluja rakennellessa osasimme ottaa huomioon.  Niinpä meidän piti siirtää talotoimitusta kahdella viikolla.  Mutta heinäkuun lopussa alkavat seinät nousta.

Tänään on ollut ahkera päivä meillä lomalaisillakin: olemme saaneet tehtyä siis perustussopimuksen ja hoitaneet monta tarjouspyyntöä eteenpäin.  Pian on sopimus tehty myös maalämpölaitteista ja -kaivosta ja kaikesta lämmitykseen liittyvästä. Jossakin välissä tarkistimme LVI-suunnitelmat ja nekin ovat viimeistelyä vaille valmiit.  Pääsemme ehkä jo huomenna pyytämään LVI-urakkatarjouksia.

On mukava olla ahkera!  Mutta mitäpä sitä sadepäivänä muutakaan tekisi.

Alimmaisen kuvan taustalla muuten näkyy lähikauppamme: Turtolan Citymarket.  Välissä on leveä maavalli.

j.k. Rakentamisen kunniaksi ostin uuden kameran. Olen jo kauan haaveillut järjestelmäkamerasta, ja nyt minulla siis on sellainen.  Hyvältä tuntuu, mutta harjoittelu on vasta alussa.

Ei kommentteja: