perjantai 8. kesäkuuta 2012

Talo Mäntymäelle



Tähän metsikköön alkaa rakentua talo.  Ilta-aurinko heittää pitkät varjot männyistä ja kuusista; polku vie pyörätielle, valtaväylän varteen. Kielot, orvokit, metsätähdet ja oravanmarjat kukkivat.

Ostimme tontin viime vuoden lokakuussa.  Talven mittaan olemme suunnitelleet taloa ja järjestäneet tulevaa rakentamista: tekemistä on ollut paljon, vaikka mitään näkyvää ei ole tapahtunut tontilla ennen eilistä, jolloin puut kaatuivat.


Kaksi metsuria teki päivän työtä suurten kuusten ja mäntyjen sekä muutaman lehtipuun kaatamiseksi.  Tarkasti ja täsmällisesti iso puu kaatui juuri siihen, mihin oli suunniteltukin. Laskin ison kuusen vuosirenkaat. Hyvässä maassa se on kasvanut, mutta on ollut huonojakin vuosia.  Noin satavuotiaaksi sai kuusi elää, ennen kuin tulimme me ja metsurit. Saimme kuusenrungosta hyvän hakkuupölkyn ja naapuri saa toisen, olihan kuusi osittain hänen tontillaan.  Aikamoiselta hakkuutyömaalta tontti illalla näytti, mutta tänään varmaan taas jo toisenlaiselta, kun oksat on viety pois.


Kirjoittelen blogiin rakentamisen vaiheista. Siitä nimittäin Hilman päivät täyttyvät tänä kesänä ja pitkälle ensi vuoteen.

Ei kommentteja: