keskiviikko 15. elokuuta 2012

Piti tulla katto, mutta tulikin seinä

Kun eilen oli kaksikerroksiseen osaan rakennettu räystäät ja asennettu aluskate ja kun edellisenä päivänä oli tontin rajalle tuotu aika kuorma kattotiiliä, kuvittelin, että tänään talossa olisi katto.  Mutta eipä ollutkaan, vaan olikin tehty seinä.  Tuulensuojalevyt ja eristysvillat oli saatu paikalleen yhteen ulkoseinään. Kylpyhuoneen ikkuna oli unohdettu avata, mutta muuten seinä alkaa näyttää siltä, miltä pitääkin - paitsi että verhous aikanaan onkin puuta.

Kesken runkorakentamisen keksimme, että yläkerran aulasta voisi saada ikkunat olohuoneeseen.  (Alun perin olimme miettineet ikkunoiden rakentamista korkealle ulkoseinään, mutta se ei ollut mahdollista - ja kattoikkunoita emme tahdo.) Nopealla toiminnalla saimmekin muutoksen aikaan niin, että  suunnilleen kuvassa oleva näkymä ylhäältä alas on nähtävissä aikanaan.  Jaa, puut sentään peittyvät seinän ja katon taakse ja muitakin muutoksia lienee luvassa.  Avointa tilaa ylhäältä alas emme taloomme tahtoneet, sillä olemme suunnitelleet yläkerran myös omaksi erilliseksi asunnokseen, joskus kenties jollekulle. Emme myöskään tahdo äänten kulkeutuvan ylhäältä alas emmekä alhaalta ylös.  Ikkunat ovat mukavat, tuleehan niiden kautta valoa yläaulaan ja ne rikkovat ison seinäpinnan olohuoneessa.  Saapa nähdä, miltä ne lopulta näyttävät.


Portaiden sijaintia piti pitkään miettiä, mutta senkin ratkaisi lopulta se, että tahdomme yläkerran erilliseksi. Niinpä portaat lähtevät ulko-oven vierestä L:n muotoisina. Alakerran WC jää osittain niiden alle. Tila on hyötykäytössä!

Ei kommentteja: