sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Olohuone muuttuu


 Edellisessä tekstissä oli kuva makuuhuoneesta, jonka takaseinää ei ollut vielä levytetty. Loppuviikolla levytystyö eteni aika lailla, ja makuuhuoneenkin seinät ovat valmiit. Katot ovat kuitenkin  auki, sillä kaikkia johtoja ei ole vielä vedetty valmiiksi.  Kuvassa näkyy se laite, joka auttaa kovasti kattojen levytyksessä: sillä nostetaan iso ja raskas kipsilevy paikalleen ruuvattavaksi.
 Kirvesmies Kukkola oli tössä lauantainakin, sillä olohuoneen levytyksessä hän tarvitsi paitsi telineet myös apumiehen.  Lauantaina he olivat saaneet koko huoneen levytettyä, niin seinät kuin katonkin.  Huone näyttää nyt aivan erilaiselta, kun SPU-levyt ovat piilossa.

Tänään olimme siivoamassa viime viikon jäljet: kipsilevyn kappaleita ja pölyä, pölyä, pölyä ja laudan kappaleita, eristevillasoiroja ja muovijätettä. Ensi töiksemme kävimme kuitenkin ostamassa Rauta-Otrasta uuden imurin.  Erehdyimme nimittäin syksyllä hankkimaan halpakaupasta imurin, jolla ei tehnyt mitään: sen imuteho oli olematon ja se tukkeutui monta kertaa yhden imuroinnin aikana.  Uudella Makitalla imurointi sujui tosi hyvin, ja lattiasta näkyi selvästi, että pöly lähti.  Kannattaa hankkia kunnon välineet.


5 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Laitatte kaikki sisäkatot kipsilevyllä? Olemme päätymässä itsekin sellaiseen ratkaisuun. Taidatte saada huoneet valmiiksi ennen kuin meidän pitää päättää materiaalia, joten pitääkin vakoilla, miltä lopputulos näyttää :)

Leila kirjoitti...

Niin lopulta pääitimme tehdä, Mietimme kyllä joskus syksyllä monenlaisia vaihtoehtoja, esim. erilaisia sisustuslevyjä. Mutta kun talotehtaan toimitukseen sisältyivät kipsilevyt, päätimme, ettemme maksa enää toista kertaa kattomateriaaleista. Kipsilevyt tasoitetaan ja roiskemaalataan. Meille tulee alakertaan epäsuora valaistus, joten katon on oltava heijastava. Valkoinen maali on siihen tarkoitukseen oikein hyvä.

Tasoitus- ja maalausvaiheen kuvia varmasti näkyy blogissa, mutta jossain sisustusvaiheessa taidan lopettaa. :D Tuntuu nimittäin, että mitä lähemmäs tullaan "meidän kotia", sitä vaikeampaa on julkaista kuvia. Katsotaan missä vaiheessa päätän lopettaa.

Pekka kirjoitti...

Saisit kyllä laittaa kuvia epäsuorasta valaistuksesta ainakin :) Ymmärrän kyllä, koti on kuitenkin henkilökohtainen asia.

Ajattelin käyttää lisävalaistuksena ledinauhoja. Luulen, että en käytä kattoa heijastuspintana, vaan laitan nauhat jotenkin kivasti piiloon katon ja seinän rakoon alassuunnattuna. Sitten himmennin siihen lisäksi. Suunnittelin katon kautta heijasteluakin, mutta loisteputket olisivat siihen varmaankin parempi ratkaisu. Mutta ehtiihän tässä vielä pähkäillä :)

Pekka kirjoitti...

Jätimme kattokipsarit pois talotoimituksesta. Vähän tyhmä veto sinällään, kun olisihan niitä voinut käyttää vaikka ulkorakennuksessa sitten...

Leila kirjoitti...

Katsotaan sitten, miltä valot näyttävät. :D Kaapistojen päälle tulee loisteputket, samoin ainakin olohuoneeseen ikkunaseinälle. Niiden suunnittelussa oli omat ongelmansa, sillä niitä on kuitenkin aika vähän nähtävillä malliksi.

Olemme muutenkin vakuuttuneet valkoisen valon paremmuudesta, ja pyrkimys on saada koko valaistus aikaan päivänvalolampuilla. Saapa nähdä. Valaisimet on hankittu sitä silmällä pitäen, siis valkoisia lasi- tai muovivalaisimia, joista valo suuntautuu sekä ylös että alas.

Kipsilevylläkin on hintaa, kun sitä menee rautakaupasta hankkimaan. Talotoimituksessa sen hinta ei niin tunnu. Olisitte tosiaan varmasti löytäneet levyille käyttöä. Mutta eipä kai harmi sentään iso ole.