tiistai 15. tammikuuta 2013

Yläkerta odottaa tasoittajaa

 Viime päivät ovat kuluneet ostoksilla ja tarjouspyyntöjen kimpussa.  Juuri sain lähetetyksi neljälle porrastoimittajalle pyynnön talomme portaista ja kaiteista. On hankittava portaat yläkertaan.  Niihin ei tule kaiteita, vain käsijohteet.  Alakerran tasojen väliin tulee noin 170 cm leveät portaat ja ylätasolle lasikaiteet.  Kaikki portaat petsataan ja lakataan samaan sävyyn kuin pylväät: "männynrungonpunaiseksi". Kiinnostuneena odotan, millaisia tarjouksia saadaan.

Sähkömies on saanut yläkerran katot täyteem sähköputkia, ja kirvesmies on siis päässyt levyttämään niin seinät kuin katotkin.  Huoneet näyttävät jo aikamoisen valmiilta - vaikka tapetin väri ei kyllä vieläkään oikein miellytä, eivätkä ikkunan pielet täytä meidän värikriteeristöä.  Mutta tasoitemiestä vartenpa ne onkin teippailtu. Parvekkeen ovi on teipattava ja kipsilevykasa huoneen nurkasta kuljetettava peräkärryyn ja kaatopaikalle.  Tänä iltana emme jaksaneet siihen ryhtyä.



Tasoitemies aloittaa urakkansa parin viikon päästä.  Siihen mennessä myös alakerta on sähköistetty ja levytetty. Mutta kuten kuvista näkyy, yläkerta on jo mallillaan.


Viikonloppuna urakoimme tapetti- ja laattaostoksilla.  Olemmekohan poikkeus talonrakentajissa, mutta saimme kolmen päivän aikana ostettua kaikki taloon tulevat laatat ja tapetit: kahteen WC:hen, kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja  pesuhuoneeseen laatat seiniin ja lattioihin, eteisen lattialaatat ja tapetit kaikkiin makuuhuoneisiin ja olohuoneeseen.  Maalattavat seinät on päätetty ja värisävytkin aika tarkkaan mietitty.

Mietinnässä on seuraavaksi valaisimet.  Niiden valinnassa on vielä joksikin aikaa hommaa, mutta aika pitkällä ollaan jo siinäkin.

Sitten ei oikeastaan ole enää mitään suurta hankittavana.

Ihmeellistä!

4 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Kylläpä on tehokasta työskentelyä valintojen suhteen, hyvältä näyttää koko projekti tähän asti. Kiva seurata blogin kautta teidän urakkaa

Leila kirjoitti...

Joo, me itsekin ihmettelimme, kun olimme niin nopeita. Toisaalta kyse on varmaan siitäkin, että meillä on aika lailla samanlainen maku. Valinnat olivat selkeitä. Kiva kuulla, että blogia on mukava lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Teillä on tosiaan lähtenyt vuosi vauhdikkaasti liikkeelle, olette olleet tehokkaita valintoja tehdessänne!

Teillä näyttää jo niin valmiilta kun seinätkin on levytetty.

Huomasin, että teille näyttäisi tulevan sama tasoiteporukka kuin meilläkin oli, olimme hyvin tyytyväisiä heidän työhönsä. Villeltä tuli kommentti, että nurkat kannattaa teipauttaa, meillä ei näin tehty joten nurkat ovat nyt vähän ikävästi "repeilleet". Meillä on korkeaa tilaa kahdessakin paikassa joten näiden korjailu on vähän hankalaa.

Meillä porrastoimittaja oli pirkkalalainen Grado eli jos haette teräsportaita ja lasikaiteita, niin voin suositella.

t. Johanna

Ps. muutamme ensi viikolla, tulkaapa poikkeamaan Torpparintiellä

Leila kirjoitti...

Hei Johanna!

Onnea muuttoon! Valtava urakka takana ja vielä urakointia jäljellä.

Voisimme poiketa katsomassa teidän nurkkianne (siis niitä teippejä! :) ) ja portaita jonakin iltana tällä viikolla, jos sopii.

Onnellisia päiviä, vuosia ja vuosikymmeniä uudessa talossa!