torstai 14. helmikuuta 2013

Kiireisiä viikkoja

Viime viikot ovat olleet monella tavalla työntäyteisiä.  Palkan eteen on ahkeroitava joskus aamu-, ilta- ja osa yövuorostakin.  Nyt ovat olleet ne ajat, sillä tekstitaidon ylkkärit olivat perjantaina 8.2.  Sitä ennen oli koeviikko, ja vain pari päivää aikaa korjata abien preliminäärit ja arvostella heidän viimeinen kurssinsa.  Ylkkärit sain korjattua tänä aamuna varhaiseen - piti olla valmista jo eilen illalla, mutta sepä menikin raksalla siivotessa.  Mutta nyt helpottaa vähäksi aikaa koulutöissä.

Rakennuksella kuitenkin tapahtuu koko ajan.  Jukka Kukkola on tehnyt viimeisiä seiniä ja kattoja valmiiksi. Eteisen katto oli isotöinen, sillä kipsilevyn alle jäi aikamoinen määrä johtoa, putkea ja kaapelia.  Iso työ oli myös alakerran tasojen välisen seinän rakentamisessa.  Lasikaiteet vaativat varsin tukevan seinärakenteen kiinnitystä varten, ja sitä kävi yhtenä aamuna suunnittelemassa Grado oy:n Matti.  Yläkuvassa seinä on vielä betonia. Alakuvasta näkyy, miten kipsilevyn alla on paksusti puuta ja vaneria, jotta runkorakenne kestää raskaan kaidelasin kiinnityksen.  Seinää rakennettaessa ja kaiteen kiinnitystä suunniteltaessa oli otettava huomioon myös lattialämmitysputkien kulku alatasolta ylätasolle. 

Vaatehuoneen katon alle jää putkien ja johtojen kokoontumisajot. Teknisestä tilasta, joka on oikealla, tulee asunnon puolelle niin ilmanvaihto, sähkö kuin lämmityskin vaatehuonen katon kautta.  Siinä on vaadittu näppäryyttä, että nuo kaikki on saatu mahtumaan reilun kolmen neliön tilaan. Kukkola on jo rakentanut alaslaskurungon.  Viimeiset sähköpiuhat vedettiin eilen, ja tänään tämä näkymä on jo kipsilevyn alla.

Muutama viikko sitten ostimme laatikoittain laattoja.  Viimeiset erät haimme rautakaupasta rakennukselle eilen.  Saunassa on varastoituna kymmeniä laatikoita, satoja kiloja laattoja seinälle kiinnitettäväksi. Pesuhuone, saunan WC ja yläkerran kylpyhuone on jo vesieristetty.



Tällä viikolla Kukkola on valanut kylpyhuoneen lattian ja laatoittanut sen seinät. Kauniissa rivissä ovat laatat seinässä, ja ikkunan kohdalle hän rakensi kivan kahden kapeamman laatan rivin.  Valkoiselta näyttää!


Laatoitustöitä ja seinien loppuunrakentamista, sitä on ollut kirvesmiehen viikko.  Vasemmalla olevassa kuvassa näkyy alakerran vessan seinä, joka tulee peittämään yläkerran portaikon ja johon portaikon teräsrakenne kiinnittyy.  Portaikon alapuoli tulee olemaan vessan katto.

Viimeiset suojauksetkin saatiin tehtyä - uunikin on tasoitustöiden ajan muovihupussa.  Eilen kannoimme taas yhden kuormallisen kipsilevyjätettä ja siivoilimme isoimmat roskat jätesäkkiin. Puutakin on kertynyt pahvilaatikollinen poltettavaksi.

Hormit ja piippu on pellitetty, lattian kosteus mitattu - kuivuminen on hyvässä mallissa.  Maalien värit on suunniteltu ja viimeiset tarjouspyynnöt saatu pian matkaan.  Aika vauhtia etenee!

Ei kommentteja: