lauantai 13. heinäkuuta 2013

Rännejä ja maalia


Aikaisin perjantaiaamuna tulivat Sadexin miehet asentamaan rännejä.  Pihaan tuotiin myös henkilönosturi, kurottaja, skymaster - miten vain kukin tahtoo - jota ilman ei korkeuksiin pääse työtä tekemään.  Tai pääsee jos rakentelee ensin puoli päivää telineitä.

Asentajat aloittivat urakkansa niistä räystäistä, joiden otsalaudat on jo maalattu.  M. sen sijaan kiipesi nosturin koriin, sai pikaopastuksen koneen käyttöön ja nosti itsensä korkeuksiin maalatakseen talon korkeimmalla olevat otsalaudat.  Maalaamisessa ei passannut pitää taukoja, sillä asentajat olivat ripeitä, ja maalin piti ehtiä kuivuakin, ennen kuin räystäskouru asennettaisiin.



Jokainen kouru mitattiin tarkasti paikkaansa sopivaksi, leikattiin mittaansa ja kiinnitettiin paikalleen. Lyhyet kourut sai paikalleen yksi asentaja, mutta pitkissä tarvittiin kaksi. Työ kävi joutuisasti. Mutta M. sai oman urakkansa valmiiksi ajallaan, ja pitkän rännikin saatiin paikalleen puolen päivän aikoihin.  Koko talon rännit ja kourut olivat paikallaan reilusssa neljässä tunnissa!




Kun nosturi oli pihalla, M. alkoi tuumata, että viikonlopun aikana voisi maalata muutakin kuin otsalaudat.  Nimittäin maalaamista kyllä riittää. Olemme olleet kahden vaiheilla, maalaammeko koko talon itse vai maalautammeko osan maalarilla.

M. soitti nosturin vuokrausliikeeseen, ja selvisi, että voimme vuokrata koneen viikonlopuksi varsin edullisesti.  Päätimme tehdä niin.  M. on urakoinut korkeuksissa ja maalannut räystäslaudat ja yläkerran ikkunoiden vuori- ja smyygilaudat.  Huomenna hän ehtii aloittaa jo sinisellä maalilla.  Saapa nähdä, kuinka paljon on valmista pintaa, kun maanantaiaamu koittaa.

Minäkin olen ollut maalipensselin varressa.  Aiemmin maalasin parvekkeen ja terassin kaiteet, ja tänään aloitin alakerran ikkunoiden ja ovien vuori- ja smyygilautojen maalauksen. Onneksi eron entiseen huomaa jo ensimmäisen maalikerroksen jälkeen!


Ja kun sataa, eivät vedet enää valu katon reunoilta vaan kulkevat sievästi ränniä pitkin maahan.

Talo alkaa olla valmis. Melkein päivälleen vuosi sitten alkoivat nousta  perustukset.

3 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Valmiilta ja hyvältä näyttää :)

Leila kirjoitti...

Kiitos! Valmiilta alkaa tosiaan tuntua, vaikka maalaamista kyllä vielä riittää ja muutakin tekemistä on pitkän listan verran. Pihatöihinhän emme ole vielä ehtineet ollenkaan. Jos puut saisi tämän kesän aikana istutettua, olisimme tyytyväisiä.

Sanna kirjoitti...

Kurottaja onkin kätevä näissä töissä. Meillä pitäisi samankaltaiset työt tehdä kesän aikana. En vain tiedä, mistä itse löytäisin kurottajan. Täytyy hieman tutkia vaihtoehtoja. https://www.kurottajapalvelusalonen.fi/nostopalvelu