torstai 1. marraskuuta 2012

Seiniä ja hankintoja


Tänään ehdimme Mäntymäelle vasta iltamyöhällä. Talossa oli pilkkopimeää.  Huomasimme jo pihalla, että sähköliittymässä oli tehty kaivutöitä, ja sisälle päästyämme havaitsimme, että sähköpääkeskus oli asennettu.


Sähköjä talossa ei kuitenkaan vielä ole missään, sillä sähkötöitä ei ole aloitettu huoneissa.  Kirvesmieskin oli vienyt johtokelansa mennessään, niin että emme saaneet taloon valoa.  Onneksi oli taskulamppu ja kamerassa jonkinmoinen salama.  Kuvat ovat kyllä rakeisia - ei salama kovin kauas valaise.

Alakerran vessa oli saanut seinänsä tänään, ja yläkerrassakin on huoneet.  Enää ei voi ajatella järjestävänsä isoja tansseja avarassa yläkerrassa.  Mutta kun ovet ovat auki, on näkymä talon läpi yhä olemassa, kuten kuvasta voi nähdä.  Ikkunoista kulkee valo läpi talon.  Kuvassa valo tulee pohjoisen isosta ikkunasta. Kuva on siis otettu työhuoneesta, parvekkeen ovelta.  Putket piiloutuvat aikanaan vaatekaappien väliin.



Ilta jatkui Mäntymäeltä Rauta-Otraan, jossa valitsimme suihkuja, hanoja ja pyttyjä.  Saapa nähdä, millaiset ovat lopulliset, mutta näitä tässä vaiheessa ajattelemme:


Suihkuja ja hanoja on aivan mahdoton valikoima.  Valinta on vaikeaa, sillä niitä ei voi kokeilla.  Kuitenkin olisi hyvä tietää, miltä vedentulo tuntuu varsinkin suihkussa ollessa.  Ulkonäkökin on tietenkin tärkeä, eikä hintakaan voi aivan mahdoton olla.  WC-pyttyjen valikoima on pienempi, mutta pitkä rivi oli niitäkin kaupassa tarjolla. Pyttyvalinta oli kuitenkin aika helppo: piti löytää linjakas ja vettä säästävä.

 Onneksi on vielä aikaa siihen, kun WC:iden  ja kylpy- ja pesuhuoneen kalustaminen on ajankohtaista.  Ehdimme harkita ja pyytää muutaman tarjouksen.  Se nimittäin on opittu, että tarjouksia kannattaa pyytää ainakin kolme - hinnoissa ja toimituksissa on eroja.

Alkuviikolla kannoimme viimeiset parkettipakkaukset kaupan varastosta meidän varastoomme - ja muutama pakkaus jouduttiin tuomaan kotiin, kun varaston katto tuli vastaan.  Koti näyttää muuttuvan vähitellen varastoksi sekin, mutta ehkä sen kestää, kun kuukaudet kuitenkin kuluvat niin nopeasti.  Päädyimme valkolakattuun tammiparkettiin, jota oikeastaan alun alkaenkin olimme miettineet.  Välillä oli tumma vaihe, mutta siitä pääsimme pian irti, kun kuulimme, miten pöly ja lika näkyvät helposti tummalla lattiapinnalla.


Ei kommentteja: