torstai 27. toukokuuta 2010

Tärkeitä sanoja


















On menossa taas tosi tiukkoja päiviä, enkä ehdi kirjoitella tekstejä. Täytyy nimittäin lukea niitä, lukea ja arvioida. Pinot ovat melkoiset jo nyt, ja lisää tulee. Aikaa tasan viikko.

Mutta silti pysähdyin sohvalle katsomaan Maarit Tastulan ohjelmaa: Pekka Haavisto puhuu hyvin viisaita sanoja maailmanrauhasta ja konfliktien sovittelemisesta.

Kannattaa katsoa.


Kannattaa myös lukea Annamari Vänskän kolumni Yliopisto-lehdestä. On kummallista, kuinka jatkuvasti saa kuullakseen siitä, miten tytöt menestyvät kiltteyttään, pänttäämällä - eivät lahjakkuuttaan - ja miten nämä lukionsa erinomaisesti läpäisseet nuoret naiset ovat aivan vääränlaisia opiskelijoita liki kaikkiin tiedekuntiin ja ammatteihin. Vänskä kysyy viisaasti: Mihin heidän siis pitäisi mennä? Ja onko siis lahjakasta lusmuilla läpi vuosien, hankitaanko yliopisto-opiskelutaidot lonkkaa vetämällä, tullaanko kriittisiksi ajattelijoiksi lukemalla mahdollisimman vähän.

Kannattaa lukea.


Onnea kaikille ylioppilaille, niin 11 L:n kuin neljän A:nkin. Juhlapäivä on yhteinen.

2 kommenttia:

meri kirjoitti...

hilma,


hienoja linkkejä! samaistun ( i-kirjaimen kanssa ) sekä haaviston että vänskän puheenvuoroihin. pekka on tajunnut, että ihmisellä ei biosfäärin kohtalonyhteydessä ole tällä hetkellä sivuroolia, vaan pääosa. annamari vänskän kaltaisia naisia komppaan ja kovaa. he ehkä menevät ja tekevät ne tulevat vallankumoukset.

Leila kirjoitti...

Onneksi on rohkeita ihmisiä. Me voimme tehdä oman pienen osamme, kun on heitä, jotka menevät edellä.