tiistai 11. elokuuta 2009

Juhlia ja rahoja


Onkohan muuten kenenkään syntymäpäiviä tässä maassa juhlittu yhtä suuresti kuin Ilkka Kanervan puolitoista vuotta sitten? Ystävien juhla, virallinen juhla, kansanjuhla ja juhlaseminaari. Huh! En muista, miten juhlittiin vaikkapa Kekkosta, kun hän täytti 70. Varmasti juhlittiin. Kekkosen juhlinta lienee ollut henkilöpalvontaa, vaikkei sitä sillä nimellä tuohon aikaan kutsuttu. Ulkoministeriä juhlittiin. Henkilöpalvontaa sekin, vaikkei taaskaan sitä sanaa käytetty. Hyvin pian kyllä muusta syystä muita sanoja, jotka eivät kohdettaan miellyttäneet.

Eduskuntalaitos täytti sata vuotta. Valtiojohto ja kansanedustajat juhlivat sitä mm. oopperassa. Siitä laskusta kiivailtiin ja oopperan ideoinutta Seppo Tiitistä ja Paavo Lipposta moitittiin tuhlaamisesta - tilattiin nimittäin uusi suomalainen ooppera, Isän tyttö, joka lienee oikein onnistunut, onhan sitä esitetty juhlan jälkeenkin. Ei lasku taitanut sentään miljoonia olla - koko juhlavuoden kaikki kulut olivat viisi miljoonaa. Ja olihan tilaisuus juhlan arvolle oikein sopiva. Olisi voinut demokratian alkua enemmänkin juhlia, ja sitä, että silloin naisetkin saivat kansalaisoikeudet. Edistyksellisiä aikoja.

Hupaisaa on lukea menneestä iltapäivälehdestä Kanervan juhlien suunnitelmia ja kulujen rahoitusta. Seminaaria pidetään ja rahaa kerätään. "Loput herra Kanerva maksaa omistaan." Mitkähän ne loput mahtoivat olla.

(Kuva MTV3:n sivulta.)

2 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Hei!

Onpa blogissasi kauniita kuvia! Varsinkin nuo hunajakukkapellot ihastuttavat.

Leila kirjoitti...

Kiitos! Olen opiskellut valokuvausta innoissani kesällä. Vuosiin en ole kuvia ottanutkaan, kun kaapissa oli vain vanha kinofilmikamera - hyvä se on edelleen, ja tallessa. Mutta jopas vain digikuvaus tuntuu kiehtovalta.