torstai 22. toukokuuta 2008

Lehdestä luettua, osa 2




















Muutamien poliitikkojen, mm. valtionvarainministeri Kataisen, vaalirahoittajaliikemiehet ovat kierrättäneet rahansa verottomasti Luxemburgin pankkien kautta.

Suursijoittaja kiertää osakkeiden myyntivoittoveron käyttämällä ulkomaalaista välittäjää, todennäköisimmin ulkomaista pankkia. Pienet sijoittajat, tavalliset kansalaiset, maksavat kuuliaisesti veronsa, jonka heidän oma suomalainen pankkinsa automaattisesti tilittää valtiolle. Vuonna 2005 valtio on menettänyt 95 miljoonan euron myyntivoittoverot. Valtio olisi saanut rahoitettua tuolla summalla mm. kolmen vuoden kaihileikkaukset tai 120 koulun homekorjaukset.

Edellisen hallituksen valtiovarainministeri Kalliomäki ja sisäministeri Rajamäki yrittivät selvittää ongelmaa. Nykyhallitus tietää ongelman, mutta valtiovarainministeri Katainen ja sisäministeri Holmlund eivät ole nähneet tarpeelliseksi ryhtyä toimiin, tietää Aamulehti. Kummankin hallituksen toimista tai toimimattomuudesta päävastuun kantaa pääministeri Vanhanen.

Edit. 25.5. Hesari kirjoittaa tänään kaavoitus- ja rakennusbisneksen ja politiikan kytkennöistä hyvin kiinnostavasti. Uuttahan näissä kytkennöissä ei tietenkään ole mikään. Kiintoisaa on vain se, kuinka häikäilemättömästi toimitaan.

En kyllä muuten usko, että jos nuo 95 miljoonaa euroa olisivat tulleet valtion tileille, niillä olisi homekouluja korjattu tai kaihin vuoksi sokeutuvia vanhuksia näkeviksi tehty. Eiköhän hallitus olisi lyhentänyt niillä valtion velkaa, se kun on parempi investointi tulevaisuuteen kuin kansalaisten hyvinvoinnista huolehtiminen. Sillä tavalla säästetään tulevaisuuteen, kun korkomenot sitten pienenevät. Ja kun on huonot ajat, ei rahaa tietenkään ole, kun on huonot ajat.

Ei kommentteja: